Indkøbsvogn
253 Ægtepagt om ændring af fuldstændigt særeje

 

Ægtepagt

Har I en ægtepagt om særeje fra før 1990 eller i øvrigt ægtepagt om fuldstændigt særeje, bør I absolut overveje at ændre særeje-typen.

Pris:  350,-

Læg i indkøbsvogn  Bestil denne formular


Om denne formular:

Hvis du eller din ægtefælle ejer værdier som særeje ifølge en ægtepagt, som I har oprettet før d. l. oktober 1990, bør I overveje at få ændret særejet fra fuldstændigt særeje til ægtefællebegunstigende kombinationssæreje.

Indtil 1. oktober 1990 kunne der udelukkende oprettes en slags særeje - nemlig fuldstændigt særeje - og denne særejeform har nogle store ulemper for den efterlevende ægtefælle, hvis den førstafdøde efterlader sig livsarvinger.

Hvis I efter d. 01.10.1990 har oprettet ægtepagt om fuldstændigt særeje, kan denne formular også benyttes til at ændre særejetypen.

Når en ægtefælle dør, skal værdierne i vedkommendes fuldstændige særeje fordeles med 1/2 til ægtefællen og 1/2 til den afdødes livsarvinger. Den efterlevende ægtefælle kan ikke sidde i uskiftet bo med fuldstændigt særeje.

Hvis I ændrer særejetypen til skilsmissesæreje i form af kombinationssæreje, bliver den førstafdødes særeje til fælleseje ved død. 


Dette medfører følgende 2 fordele for den længstlevende:

  1. Den længstlevende får i tilfælde af skifte af boet ret til boslod (dvs. halvdelen) af den afdødes formue. Den længstlevende har desuden legal arveret til 1/2 af den anden halvdel, således at den længstlevende på et skifte med førstafdødes livsarvinger i alt får 3/4 af den afdødes skilsmissesæreje, medens livsarvingerne skal dele 1/4.

  2. Den længstlevende kan sidde i uskiftet bo, hvis han eller hun ønsker dette. Denne ret gælder ubetinget, hvis der kun er fællesbørn, medens førstafdødes eventuelle særbørn skal samtykke til hensidden i uskiftet bo.

Formularen kan kun anvendes, hvis manden ved ægteskabets indgåelse har eller havde domicil (fast og varig bopæl) i Danmark. Det er ligegyldigt, hvor hustruen har domicil, eller hvor brylluppet finder sted.

Ønsker I at få ændret jeres fuldstændige særeje til kombinationssæreje, kan I bestille denne formular, som I modtager som word-fil få sekunder efter bestillingen.

Sammen med formularen modtager I en udførlig gennemgang af formularens enkelte paragraffer.

Der medfølger desuden en udførlig vejledning i den digitale tinglysning i Personbogen.

Formularen koster 350 kr. incl. moms, og den kan kun bestilles og betales elektronisk.

Tinglysningsafgiften er på 1.660 kr.Bestil denne formularTilbage til listenPris: 350 kr.
Sådan bestiller du
1. Klik på formularens navn i oversigten.

2. Du kommer så frem til en side, hvor du kan læse mere om den konkrete formular og bestille den.

3. Du modtager straks formularen som wordfil vedlagt vejledning i udfyldelsen.

Du har 30 dages fortrydelsesret hos Familieadvokaten.dk. Returner blot de købte formularer - så returnerer vi betalingen.