Indkøbsvogn
252RE Ægtepagt om rent fuldstændigt særeje med engelsk oversættelse

 

Ægtepagt

Med en ægtepagt om rent fuldstændigt får I hver særeje om alt, hvad I ejer, og I bestemmer selv, hvad I vil være fælles om.

Pris:  350,-

Læg i indkøbsvognBestil denne formular


Om denne formular:

Hvis I ikke opretter ægtepagt, får I formuefællesskab. 

Det betyder, at I i tilfælde af separation eller skilsmisse normalt skal dele alt, hvad I ejer,

I stedet for det rene formuefællesskab, kan du og din ægtefælle - eller kommende ægtefælle - sikre jer selv og hinanden ved at vælge en særejeordning

En ægtepagt om rent fuldstændigt særeje indebærer, at alt, hvad I ejer ved ægteskabets indgåelse, og alt, hvad I hver for sig erhverver under ægteskabet, bliver den pågældendes fuldstændige særeje.

Hvis det fuldstændige særeje kun skal omfatter de ejendele, som I ejer på nuværende tidspunkt, samt de ejendele, som I måtte erhverve i fremtiden ved arv eller gave, skal I vælge formular nr. 252D

Hvis det fuldstændige særeje kun skal omfatte konkrete specificerede ejendele eller en brøkdel af jeres respektive nettoformuer, skal I vælge formular nr. 252K

Fuldstændigt særeje er særeje ikke kun særeje ved separation eller skilsmisse, men også ved en af ægtefællers død.

Dette betyder, at den længstlevende af jer ikke kan sidde i uskiftet bo. Førstafdøde bo skal skiftes og den længstlevende arver 1/2 og førstafdødes livsarvinger arver 1/2 af boet. Hvis førstafdøde ikke efterlader sig livsarvinger, arver længstlevende det hele.

Selv om I har en ren særejeordning, er der som nævnt intet til hinder for, at I køber nye ejendele - f. eks. et hus eller en bil - i lige sameje. De værdier, som købes i lige sameje, skal ligedeles ved ægteskabets opløsning - ganske som om disse ting tilhørte jer i formuefællesskab. Ved den rene særejeordning bestemmer I selv, hvad I vil være fælles om.

Formularen kan kun anvendes, hvis manden ved ægteskabets indgåelse har eller havde domicil (fast og varig bopæl) i Danmark. Det er ligegyldigt, hvor hustruen har domicil, eller hvor brylluppet finder sted.

Ønsker I at indgå en aftale om rent fuldstændigt særeje, inden I gifter jer - eller eventuelt efter I er blevet gift - kan I bestille denne formular, som I modtager som word-fil få sekunder efter bestillingen.

Sammen med formularen modtager I en udførlig gennemgang af formularens enkelte paragraffer.

Der medfølger desuden en udførlig vejledning i den digitale tinglysning i Personbogen.

Formularen koster 400 kr. incl. moms, og den kan kun bestilles og betales elektronisk.

Tinglysningsafgiften er på 1.660 kr.

Hvis I ønsker at skræddersy jeres ægtepagt online med advokatbistand, kan du gå ind på MinAdvokat.dk. Du vil få flere muligheder for individuelle bestemmelser og gennemgang af udkastet med advokat. Prisen er 3.250 kr. incl. moms. Medlemmer af MinFamilieadvokat får 300 kr. i rabat, og så er prisen 2.950 kr.
Bestil denne formularTilbage til listenPris: 400 kr.
Sådan bestiller du
1. Klik på formularens navn i oversigten.

2. Du kommer så frem til en side, hvor du kan læse mere om den konkrete formular og bestille den.

3. Du modtager straks formularen som wordfil vedlagt vejledning i udfyldelsen.

Du har 30 dages fortrydelsesret hos Familieadvokaten.dk. Returner blot de købte formularer - så returnerer vi betalingen.