286E Indbotestamente med een opretter

Testamentetillæg (kodicil)

Hvis du ønsker at træffe bestemmelse om fordelingen af dit indbo, kan du oprette et såkaldt indbotestamente, som er gyldigt, selv om det ikke er underskrevet for en notar eller to vidner

Pris: 250,-

Læg i indkøbsvogn Bestil denne formular


Om denne formular:

Den nye arvelov giver mulighed for, at du gyldigt kan træffe bestemmelse om fordelingen af dit sædvanlige indbo og dine personlige effekter i et dokumenter, som ikke behøver at være underskrevet for en notar eller for to vidner.

Indbotestamentet skal blot være dateret og underskrevet af dig personligt.

Du kan oprette indbotestamentet som et supplement til et allerede oprettet notar- eller vidnetestamente, og du kan også oprette indbotestamentet i de situationer, hvor ikke vil oprette et egentligt notar- eller vidnetestamente, fordi arvelovens regler svarer til dine ønsker.

Udtrykket sædvanligt indbo omfatter først og fremmest møbler, lamper, køkkengrej, TV og radio, hårde hvidevarer. Du kan også oprette indbotestamente vedrørende dine ægte tæpper eller malerier i hjemmet, men dog ikke egentlige, kostbarere samlinger af f. eks. sølvgenstande, ægte tæpper og malerier.

Spisestel og sølvtøj er omfattet af begrebet sædvanligt indbo.

Personlige effekter omfatter bl. a. tøj, fotos, ure og smykker.

Du kan ikke i indbotestamentet testere over dine samlinger af. f. eks. frimærker eller mønter. Du kan ej heller i indbotestamentet testere over dine musikinstrumenter, din pc, din bil, cykel, campingvogn eller båd, og du kan ikke i indbotestamentet træffe bestemmelse om, at arven skal tilhøre modtageren som særeje, og du kan heller ikke bestemme, at boafgiften skal betales af boet.

Formularen giver mulighed for, at du bestemmer, om der skal være tale om en fortrinsret for den begunstigede til at udtage effekterne inden for den pågældendes arvelod, eller om der skal være tale om et såkaldt genstandslegat, som udtages forlods.

Formularen er beregnet til enlige - med eller uden børn. Hvis du ønsker at oprette indbotestamentet sammen med din samlever eller ægtefælle, kan du bestille formular nr. 286T

Der medfølger en gennemgang af hver enkelt bestemmelse i testamentet

Formularen koster 250 kr. incl. moms.

Du får automatisk tilsendt dokumenterne som wordfil straks efter, at bestillingen er nået igennem til os.Bestil denne formular


Pris: 250,- DKKTilbage til listen