282L Testamente til enlig med børn - med legatbestemmelser

testamente

Hvis du ønsker at gøre dine børns - eller eventuelt børnebørns og oldebørns - arv til deres kombinationssæreje, kan du frit gøre det, blot bestemmelsen om særeje fremgår af et gyldigt testamente.

Pris: 350,-

Læg i indkøbsvogn Bestil denne formular


Om denne formular:

Opretter du et testamente med det vilkår, at arven skal være dine børns såkaldte kombinationssæreje, sikrer du dine børn på den bedst tænkelige måde.

Bliver dit barn separeret eller skilt, undgår det at skulle dele arven med sin ægtefælle. Og forbliver barnet sammen med sin ægtefælle, indtil en af dem dør, får den længstlevende af dem nogle fordele som følge af den kombinerede særejeklausul i dit testamente. Du kan selv bestemme om dine arvinger skal have mulighed for at ændre særejebestemmelsen til en anden type særeje eller til fælleseje. Det er også muligt at bestemme, at arven skal tilhøre arvingerne som fuldstændigt særeje, dvs. særeje både ved separation, skilsmisse og død.

Testamentet indeholder en rubrik til et såkaldt børnetestamente, som du kan udfylde, hvis du har børn under 18 år. Her kan du pege på den eller de personer, som du anser for bedst egnede til at overtage forældremyndigheden i tilfælde af din død.

Du kan tillige træffe bestemmelser om at bestemte personer eller institutioner skal arve bestemte pengebeløb eller bestemte genstande. Hvis du ikke ønsker at træffe sådanne bestemmelser, skal du vælge formular nr. 282.

Der medfølger en udførlig gennemgang af hver enkelt bestemmelse i testamentet

Der medfølger desuden en praktisk vejledning i oprettelse af testamenter for notar samt en oversigt over notarialkontorer i Danmark med angivelse af telefonnumre og åbningstider.

Formularen koster 350 kr. incl. moms. Ved underskrift for notaren skal der tillige betales et gebyr til skifteretten på 300 kr.

Du får automatisk tilsendt dokumenterne som wordfil straks efter, at bestillingen er nået igennem til os.

Når du har udfyldt formularen og genparten, kan du bestille tid til underskrift af testamentet hos notaren - dvs. en medarbejder under byretten - og underskrive dit testamente personligt. Og når det er gjort, er dit testamente gyldigt!

Hvis I ønsker at skræddersy jeres testamente online med advokatbistand, kan du gå ind på MinAdvokat.dk. Du vil få flere muligheder for individuelle bestemmelser og gennemgang af udkastet med advokat. Prisen er 3.750 kr. incl. moms. Medlemmer af MinFamilieadvokat får 300 kr. i rabat, og så er prisen 3.450 kr.
Bestil denne formular


Pris: 350,- DKKTilbage til listen