681 Nye boliglån til lavere rente

Vi er ikke tilknyttede bestemte kreditforeninger eller bestemte pengeinstitutter, og vi kan derfor give dig råd om låneomlægning udelukkende set fra din synsvinkel. De råd, som du kan læse på denne service, er derfor ikke nødvendigvis de samme, som du får i kreditforeningen eller i dit pengeinstitut.

I øjeblikket, dvs. medio november 2022, er den effektive rente på et nyt fastforrentet 30-årigt boliglån baseret på 5,0%-obligationer (med afdrag) på ca. 5,1% p.a. Hertil skal lægges de såkaldte reservefondsbidrag, som er på 0,7% p.a., således at rente plus bidrag udgør ca. 5,8%. På rentetilpasningslån ligger renten på ca. 3,0%

Det kan derfor næsten altid betale sig omlægge realkreditlån, som har en rente på 7% eller mere. Du bør altid for en sikkerheds skyld få lavet en konsekvensberegning, der viser, om det kan betale sig at omlægge dine eksisterende lån, da besparelsen afhænger af lånets størrelse og restløbetid.

Har du lån i pengeinstitutter til en rente på f. eks. 7-8%, kan det klart betale sig at omlægge sådanne lån til realkreditlån, hvis du i øvrigt har den tilstrækkelige friværdi i din bolig.

Hvis du ønsker at vide, om det kan betale sig at omlægge dine eksisterende realkreditlån, kan du gøre brug af følgende hjemmesider:

1. Nykredit

2. Realkredit Danmark

3. Jyske Realkredit

4. Nordea Kredit

5. Totalkredit

Hvis du selv vil beregne nettoydelsen på et nyt lån, kan du læse emne nr. 683, og hvis du vil vide, hvilke lån, der er billigst kan du læse emne nr. 684. Hvis du vil vide, hvilke lån, der efter vor mening er bedst, kan du læse emne nr. 685.