287 Forhåndssamtykke til uskiftet bo

Testamentetillæg (kodicil)

Denne formular er beregnet til, at ægtefællers særbørn giver forhåndssamtykke til, at deres fars eller mors ægtefælle kan sidde i uskiftet bo.

Pris: 200,-

Læg i indkøbsvogn Bestil denne formular


Om denne formular:

Hvis ægtefæller kun har fællesbørn, har den længstlevende altid ret til at sidde i uskiftet bo med fællesejemidler, herunder midler, der er skilsmissesæreje.

Hvis den afdøde ægtefælle har særbørn, kan den længstlevende ægtefælle kun sidde i uskiftet bo med samtykke fra førstafdødes særbørn. Dette samtykke kan afgives efter dødsfaldet, men det kan også afgives på et tidspunkt, hvor særbarnets far eller mor lever.

Særbarnet skal være fyldt 18 år, før særbarnet gyldigt kan underskrive et forhåndssamtykke til uskiftet bo.

Mange ægtefælle med særbørn opretter et gensidigt testamente, hvor de sikrer særbørnene arveret efter dem begge, og det er meget fornuftigt - og almindeligt, at ægtefællerne i sådanne tilfælde - efter oprettelsen af testamentet - indhenter forhåndssamtykke fra særbørnene til uskiftet bo.

Der er ingen formkrav til sådanne forhåndssamtykker, og de skal derfor ikke underskrives for en notar eller for to vitterlighedsvidner.

Formularen kan benyttes til at udfærdige et juridisk bindende forhåndssamtykke.

Der medfølger en gennemgang af hver enkelt bestemmelse i testamentet.

Formularen koster 200 kr. incl. moms.

Du får automatisk tilsendt dokumenterne som wordfil straks efter, at bestillingen er nået igennem til os.Bestil denne formular


Pris: 200,- DKKTilbage til listen