Indkøbsvogn
255 Gaveægtepagt

 

Ægtepagt

Modtager du en større gave fra din ægtefælle, har du i virkeligheden ikke modtaget noget som helst - medmindre I opretter og får tinglyst en gaveægtepagt.

Pris:  350,-

Læg i indkøbsvogn  Bestil denne formular


Om denne formular:

Modtager du en større gave fra din ægtefælle, har du i virkeligheden ikke modtaget noget som helst - medmindre I opretter og får tinglyst en gaveægtepagt. Uden en sådan gaveægtepagt fortsætter gaven nemlig med at tilhøre giveren, og din ægtefælles eventuelle kreditorer vil uden videre kunne gøre udlæg i 'din gave'.

Det lovmæssige gyldighedskrav - om oprettelse af ægtepagt - gælder dog ikke de mere sædvanlige gaver, som du og din ægtefælle giver hinanden, fx i forbindelse med fødselsdage, bryllupsdage og jul, blot disse gaver ikke står i misforhold til giverens økonomiske kår.

Men drejer det sig om mere usædvanlige gaver - fx 100.000 kroner eller en bil - bliver gaverne kun gyldige, hvis I opretter en gaveægtepagt. Og det gælder, uanset om gaven skal indgå i modtagerens del af formuefællesskabet eller tilhøre modtageren som særeje!

Ønsker du at give eller modtage en større gave på juridisk korrekt vis, kan du hos Familieadvokaten.dk bestille en formular til en gaveægtepagt.

Sammen med ægtepagten får du en praktisk vejledning, så I kan få gaven tinglyst - og dermed gjort den gyldig jer imellem.

Formularen kan kun anvendes, hvis manden ved ægteskabets indgåelse har  eller havde domicil (fast og varig bopæl) i Danmark. Det er ligegyldigt, hvor hustruen har domicil, eller hvor brylluppet finder sted.

Formularen kan ikke anvendes til gaver i form af fast ejendom, da sådanne ægtepagter tillige skal lyses på ejendommens blad i tingbogen.

Hvis I ønsker at skræddersy Jeres ægtepagt online med advokatbistand, f eks. fordi ægtepagten skal omfatte fast ejendom, kan du gå ind på MinAdvokat.dk. I vil få langt flere muligheder for individuelle bestemmelser og gennemgang af udkastet med advokat. Prisen er 3.250 kr. incl. moms for en almindelig ægtepagt og 4.250 kr. incl. moms for en gaveægtepagt vedrørende fast ejendom. Medlemmer af MinFamilieadvokat får 300 kr. i rabat, og så er prisen 2.950 kr. for en almindelig ægtepagt og 3.950 kr for en gaveægtepagt vedr. fast ejendom.

Formularen kan kun anvendes, hvis manden ved ægteskabets indgåelse har  eller havde domicil (fast og varig bopæl) i Danmark. Det er ligegyldigt, hvor hustruen har domicil, eller hvor brylluppet finder sted.

Ønsker I at oprette en gaveægtepagt, kan I bestille denne formular, som I modtager som word-fil få sekunder efter bestillingen.

Sammen med formularen modtager I en udførlig gennemgang af formularens enkelte paragraffer.

Der medfølger desuden en udførlig vejledning i den digitale tinglysning i Personbogen.

Formularen koster 350 kr. incl. moms, og den kan kun bestilles og betales elektronisk.

Tinglysningsafgiften er på 1.660 kr.Bestil denne formularTilbage til listenPris: 350 kr.
Sådan bestiller du
1. Klik på formularens navn i oversigten.

2. Du kommer så frem til en side, hvor du kan læse mere om den konkrete formular og bestille den.

3. Du modtager straks formularen som wordfil vedlagt vejledning i udfyldelsen.

Du har 30 dages fortrydelsesret hos Familieadvokaten.dk. Returner blot de købte formularer - så returnerer vi betalingen.