Hvordan kan vi gøre min ratepension til særeje?

Jeg har et spørgsmål vedr. særeje/fælleseje.

Det drejer sig om, at jeg overvejer at gifte mig. Diskussionen om særeje kontra fælleseje opstår naturligt i denne forbindelse.

Jeg kunne derfor godt tænke mig at få belyst, hvorledes man kan arrangere sig med fælleseje, men med særeje på ens ratepension.

For hvis der er fælleseje på de penge man tjener, hvordan kan man så opretholde et særeje på sin ratepension?

Svar:

I kan inden vielsen oprette en ægtepagt, hvor det anføres, at indeståendet på din ratepension pr. vielsesdatoen skal være dit kombinationssæreje eller dit fuldstædige særeje. Policenummer eller kontonummer og saldo skal angives.

I kan derimod ikke skrive, at fremtidige indskud på kontoen skal være dit særeje, da man ikke kan aftale, at det, der træder i stedet for fælleseje, skal være særeje.

Hvis I skriver, at der hvert år højest kan indsættes det beløb, som er loftet for skattemæssigt fradrag på en kapitalpension, kan I mærkeligt nok sandsynligvis få ægtepagten tinglyst, men det vil kun give dig en falsk tryghedsfølelse, for ægtepagten er på dette punkt alligevel ikke gyldig.

I kan hvert år eller 3. år oprette et tillæg til ægtepagten, hvor I gøre indeståendet på kontoen på dette tidspunkt til dit særeje. Dette vil desværre koste tinglysningsgebyr på 1.400 kr. hver gang.

I kan evt. oprette ægtepagten online på programmet IT-ægtepagt

Med venlig hilsen

Jørgen U. Grønborg


Hit Counter

23-08-12